Előfizetői tartalom

573 milliárd forintot költ Magyarország német fegyverekre

Portfolio
2019 első félévében Magyarország volt a német fegyverek legnagyobb vásárlója, 1,76 milliárd euróért (kb. 573 milliárd forint) rendelt új eszközöket a Honvédelmi Minisztérium - derítette ki a Népszava a német gazdasági minisztérium adataiból. Az adatokból az is kiderül, hogy Magyarország részletfizetéssel teljesíti a tranzakciót.

Tavaly év végén jelentették be, hogy a Honvédség 44 darab Leopard 2A7+ általános harckocsit és 24 új Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot tervez rendszeresíteni, ezek mellé Leguan hídvetőket és Wisent-2-es nehéz műszaki mentőjárműveket is vásárlunk a németektől. A tankok üzemeltetéséhez szükséges személyzet kiképzését lízingelt Leopard 2A4-es általános harckocsikkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés