573 milliárd forintot költ Magyarország német fegyverekre

2019. július 12. 08:43  english version   
nyomtatás
 
2019 első félévében Magyarország volt a német fegyverek legnagyobb vásárlója, 1,76 milliárd euróért (kb. 573 milliárd forint) rendelt új eszközöket a Honvédelmi Minisztérium - derítette ki a Népszava a német gazdasági minisztérium adataiból. Az adatokból az is kiderül, hogy Magyarország részletfizetéssel teljesíti a tranzakciót.


Tavaly év végén jelentették be, hogy a Honvédség 44 darab Leopard 2A7+ általános harckocsit és 24 új Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot tervez rendszeresíteni, ezek mellé Leguan hídvetőket és Wisent-2-es nehéz műszaki mentőjárműveket is vásárlunk a németektől. A tankok üzemeltetéséhez szükséges személyzet kiképzését lízingelt Leopard 2A4-es általános harckocsikkal végzik majd. Bár nem derül ki a nyilvánosságra hozott dokumentumokból, de szinte egyértelmű, hogy az említett rendelés e harcjárművek és az üzemeltetésükhöz szükséges eszközök beszerzését tartalmazza.

A Honvédség új eszközeivel egy haditechnikai bemutatón már találkozhattunk is májusban, erről itt írtunk:
2019.05.19 05:44 Magyarország megvillantotta új szuperfegyvereit: pusztító tankok, helikopterek, tarackok között jártunk
2019.05.16 10:31 Brutálisan nő a Honvédség tűzereje - Az éjjel Magyarországra érkeztek a szupertankok

Németh Szilárd, a honvédelmi miniszterhelyettes még az említett bemutatón ismertette, hogy Magyarország rekordösszegű honvédelmi költségvetéssel készül a Zrínyi 2026 program megvalósítására, csak idén 513 milliárd forintból gazdálkodik a Honvédelmi Minisztérium, melyből 150 milliárd forint haderőfejlesztésre lesz fordítva. A következő években ez növekedni fog: jövőre már 616 milliárd forint jut a költségvetésből védelmi kiadásokra, melyből 216 milliárd forint jut haderőfejlesztésre.

Az új harckocsik és tarackok mellett a Honvédség új gépkarabélyokat, tankelhárító fegyvereket, egyenruhákat, helikoptereket, MRAP-eket és rakétavédelmi rendszereket is beszerez:
2019.02.02 06:15 Elképesztő csodafegyvereket és felszerelést kap a magyar hadsereg - Íme a 10 legütősebb fejlesztés
2019.05.04 05:28 Hamarosan egy atomtámadástól is meg tudja védeni magát Magyarország - ezek a csodakütyük segíthetnek

573 milliárd forintot költ Magyarország német fegyverekre


Panzerhaubitze 2000-es érkezik a budaörsi haditechnikai bemutatóra. Fotó: Portfolio

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Páratlan párosítás a NAV nyugtáknál (x)

Az e-Cégkapuban már a helyükre kerülnek. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Bankműveleti referens
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium