Előfizetői tartalom

60 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok a választások előtt egy héttel Törökországban

Portfolio
Több mint 12 millió török nyugdíjas részesül majd pénzbeli juttatásban a kormánytól, amelyet a posta egy héttel a június 24-én esedékes elnök- és parlamenti választás előtt kézbesít majd - számol be a török kormány terveiről a Bloomberg. A pénzbeli juttatás mellett adósságelengedés is szóba került, amelyek együttesen több mint 6 milliárd eurónyi terhet róhatnak idén a költségvetésre. Mindezt gazdaságpolitikai szempontból nem is lehetett volna rosszabbul időzíteni, tekintve, hogy pont tegnap minősítette le Törökországot az S&P a romló külső és belső egyensúlyi helyzet miatt.

A kormányon lévő Igazság és Fejlődés Párt (AKP) miniszterelnöke, Binali Yildirim bejelentése szerint a nyugdíjasok két csekket is kapnak majd, amelynek összege egyenként 1000 török líra (kb. 63 000 forint) lesz. Összesen mintegy 6 milliárd dollárjába kerülhet ez idén a költségvetésnek. A hivatalos kommunikáció szerint az első részlet június 15-én érkezhet meg a nyugdíjasokhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés