Előfizetői tartalom

A bérrobbanás vághatja hanyatt Magyarországot

Portfolio
Globális válságtól még nem kell tartani, de a lassulás jelei már látszanak. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint az amerikai inverz hozamgörbe miatt nem kell aggódni, mert most más a helyzet, mint korábban hasonló esetekben, de a kínai lassulás és a háztartások óvatosabbá válása intő jel. Az elmúlt évek gyors gazdasági növekedés eredményeként óriási lett a munkaerőhiány szerte a világban. Mindeközben kifejezetten gyorsan nőnek a bérek, amit a magyar vállalatok nehezen bírnak, mert alacsonyabb a termelékenységük a külföldieknél. Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója szerint Magyarország elveszíti versenyképességét a gyors béremelés miatt, így a beruházások nem nálunk fognak megvalósulni, és végül visszaesik a magyar gazdaság.

Portfolio HR Revolution 2019 A munkaerőhiány hatásairól is szó lesz a Portfolio HR Revolution 2019 konferenciáján. Információ és jelentkezés Féljünk a recessziótól?A vállaltok nem érzik úgy, hogy szuper lesz a következő időszak a világban, de attól még nem tartank, hogy nagyon beszakadna a gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés