Előfizetői tartalom

A Brexit megfúrásától tart Theresa May

MTI
Theresa May brit miniszterelnök hivatala szerint rendkívül aggályosak azok a képviselői törekvések, amelyek célja a brit EU-tagság megszűnéséhez (Brexit) vezető folyamat késleltetése vagy leállítása. A felhívás előzményeként több olyan képviselői törvénytervezet is nyilvánosságra került, amely halasztaná a kilépést, illetve megtiltaná a kormánynak a megállapodás nélküli Brexitet.

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit laphoz eljutott tervezetek egyike - amelyet Dominic Grieve, a konzervatív párti brit kormány volt jogi főtanácsadója készül előterjeszteni - a Lisszaboni Szerződés 50. cikke alapján zajló Brexit-folyamat felfüggesztését irányozza elő. Az 50. cikk szabályozza, és csaknem két évvel ezelőtti aktiválása hivatalosan el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés