Előfizetői tartalom

A brit jegybankelnök is aggódik, hogy megállapodás nélküli Brexit lesz

MTI
A brit jegybank kormányzója szerint aggasztó és rendkívül kellemetlen, de annak is megvan a kockázata, hogy megállapodás nélkül szűnik meg Nagy-Britannia tagsága az Európai Unióban. Tegnap a Portfolio hasábjain az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló is rámutatott egy ilyen forgatókönyv esélyeire vélemény cikkében, de egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a britek gyors és rugalmas előrelépése esetén el lehet még kerülni ezt az esetet.

Mark Carney a BBC rádiójának Today című pénteki műsorában ugyanakkor úgy vélekedett, "viszonylag valószínűtlen", hogy nem születik megállapodás, de megvan ennek a lehetősége. Hangsúlyozta, az Egyesült Királyságnak és az Európai Uniónak egyaránt "abszolúte érdeke", hogy legyen átmeneti időszak a brit tagság 2019 márciusában várható megszűnése után. Beszélt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés