A Corvinus lett a legjobb egyetem

2018. november 8. 07:01    
nyomtatás
 
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kara (BCE-GTK) lett a legjobb gazdasági kar a Figyelő friss rangsora szerint. A dobogóra felkerült a Corvinus Közgazdaságtudományi Kara és az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete.


A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) az ország legjobb felsőoktatási intézménye - derült ki a Figyelő most megjelent Felsőoktatási Rangsor 2019 című kiadványából. A végzettek ráadásul magas jövedelemmel is rendelkeznek: a havi bruttó átlagjövedelmük 319 ezer forint.

A gazdaságtudományi képzések közül a BCE-GTK áll az első helyen, ahol a felvettek pontátlaga 450 feletti, és a tudományos fokozattal rendelkező tanárok aránya is kiemelkedő. A második helyre a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kara (BCE-KTK) került, ahová szintén nehéz bekerülni, de mindkét kar elvégzése megéri. A BCE-GTK elvégzése 334 ezer forintos bruttót jelent, a KTK-s diplomával pedig átlagosan 316 ezer forintért lehet elhelyezkedni. A harmadik helyet az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete (ELTE-GTI) szerezte meg, itt azonban már "csak" 410-es a felvettek pontátlaga.

A dobogóról már leszorult az ELTE Társadalomtudományi Kara (ELTE-TÁTK) és a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (BME-GTK), azonban ezeken a karokon is még 410 feletti a pontátlag. Az ELTE-TÁTK-os diploma 253 ezer forintos átlagos bruttót jelent, a BME-GTK-s pedig 292 ezrest.

A top 10-be bekerült még a
  • Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara,
  • a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara,
  • a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara,
  • a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara, és a
  • Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara.


2018.10.30 09:13 Új nemzetközi kollégium, saját épületek, kimagasló oktatói fizetés - Ilyen lehet az új Corvinus

2018.10.05 17:12 Több ezer ingyenes hely lesz az új Corvinuson is

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium