Előfizetői tartalom

A franciák azt sürgetik, hogy az EU menjen szembe Trumppal

MTI
Az európai országoknak meg kellene teremteniük gazdasági függetlenségüket az Egyesült Államoktól, és folytatniuk kellene a kereskedelmet Iránnal - mondta Bruno Le Maire francia gazdasági és pénzügyminiszter az Europe-1 rádióadónak pénteken. Le Maire szerint Európának tettekre kell váltania szavait, meg kell teremtenie gazdasági szuverenitását, és nem kellene elfogadnia az Egyesült Államokat a "világ gazdasági csendőreként".

A tárcavezető azt szeretné, ha az európai vállalatok folytathatnák a kereskedelmet Iránnal annak ellenére, hogy Donald Trump amerikai elnök a 2015-ös atomalku felmondása és a szankciók visszaállítása mellett döntött. Le Maire elmondta: közvetlen kapcsolatban áll amerikai kollégájával, hogy mentességet szerezzen az Iránnal kereskedő francia vállalatoknak, vagy legalább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés