Előfizetői tartalom

A függetlenségről szavaz vasárnap Katalónia

Portfolio
Vasárnap Katalóniában regionális parlamenti választásokat tartanak, ahol most először a legnagyobb függetlenséget követelő pártok egy közös listát indítottak. Ígéretet tettek rá, amennyiben sikerül többséget szerezniük a barcelonai parlamentben, másfél éven belül egy Spanyolországtól független államot csinálnak az egyelőre csak autonóm közösségként működő Katalóniából - írja a Financial Times.

A közvéleménykutatások eredményei ráadásul arra utalnak, hogy elég valószínű egy ilyen választási kimenetel, vagyis veszélyes fokozatba léphet a Madrid és Barcelona között régóta fennálló feszültség. A legnagyobb függetlenségi mozgalom, a Junts pel Sí az El País számára készített felmérés szerint 41 százalékot, illetve 66-67 széket kaphat a 135 fős parlamentből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés