Előfizetői tartalom

A gazdasági összeomlás után újabb katasztrófa fenyegeti Európa fekete bárányát

Portfolio
Alig sikerült kiszabadulnia a nemzetközi hitelcsomag béklyójából, Görögországnak máris újabb krízissel kell szembenéznie: kilenc év alatt 355 ezerrel csökkent az ország népessége, amelyben a születésszám durva visszaesése, illetve az elvándorlás is szerepet játszott - hívja fel a figyelmet friss tanulmányában Giorgos Rachiotis egyetemi professzor. A University of Thessaly szakértője szerint egyértelmű kapcsolat van a súlyos gazdasági válság és a kialakulóban lévő népesedési válság között. A számok valóban őt igazolják.

Tavaly augusztusban nyolc év után kiszabadult a nemzetközi hitelcsomag béklyójából Görögország, amivel egy nagyon nehéz, súlyos megszorításokkal teli időszakot sikerült háta mögött hagynia.Kapcsolódó cikkünk2018.09.04Az ország, ahol a mai gyerekek még nyugdíjasként is az IMF-hitel terheit nyögik majdMár másfél éve (éves bázison nézve) töretlenül növekszik Görögország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés