A gyereket vállaló dolgozóknak ígér még nagyobb adócsökkentést a kormány Percről-percre

2019. február 8. 12:11    
nyomtatás
 
Szokatlan időpontban, a csütörtöki nap helyett péntek délelőtt tartotta a Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Orbán Viktor vasárnapi évértékelője előtt nem mondott konkrétumokat a tárcavezető a várható családtámogató intézkedésekről, azonban a nagyobb adókedvezményeket belengette. Beszélt a paksi beruházásról szóló szerződés módosításáról, valamint, hogy a Sodexo-perben fellebbezésre készül a kormány.

Az új családtámogató lépések már idén életbe léphetnek 2019.02.08 12:11

Nagy várakozás előzi meg Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjét, ugyanis új családtámogató intézkedések bejelentését ígérte. A pénteki Kormányinfó is részben erről szólt emiatt, Gulyás Gergely egy-két apró információmorzsát elejtett.

tovább a cikkhez...

Cafeteria-per 2019.02.08 12:02

A héten derült fény arra, hogy a magyar államnak 73 millió eurót és a kamatait kell kifizetnie a Sodexo számára, miután 2012-ben kiszorította a piacról az utalványokat forgalmazó céget. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a magyar állam fellebbez a kérdésben, erre a kormánynak 120 napja van.

Paksi beruházás 2019.02.08 11:58

Gulyás Gergely a tájékoztatón elismerte, hogy csúszni fog a Paks-2 beruházás, ezért van szükség a szerződés újratárgyalására, a futamidő ugyanis ezzel meghosszabbodik. Az uniós jóváhagyás hosszúsága miatt egy éves csúszásban van a beruházás.

Legutóbb Aszódi Attila volt államtitkár beszélt a projekt csúszásáról.

Honnan lesz pénz az új lépésekre? 2019.02.08 11:53

Miből lesz pénz a családtámogató új intézkedésekre? - hangzott a kérdés.

A válasz:

Igen, érintik a 2019-es költségvetést. A rendelkezésre álló források terhére valósulhat meg az intézkedéscsomag, a most látható többletbevételekből ez finanszírozható.

Korai költségvetés 2019.02.08 11:50

A 2020-as költségvetést idén is korán fogadják el, várhatóan a nyáron, az EP-választásokat követően - válaszolta kérdésre Gulyás Gergely.

Tao-támogatás a látványsportokra 2019.02.08 11:20

Korábban született egy olyan rendelet a látványcsapat sportokra vonatkozóan, miszerint 50 milliárd forint lenne a kiadási plafon. Ez a működési kiadásokat nem tartalmazta, ezt beépítve 125 milliárd forintra emelkedne a keretösszeg.

Corvinus 2019.02.08 11:19

A kormány döntött arról, hogy a Corvinus Egyetem PPP-programban épült épületét kiváltja, ez 24 milliárd forintos kiadást jelent - mondta Gulyás.

A kormány egyúttal jelentést is kért az ilyen PPP-projektekről és azok költségvetési hatásáról.

Orbán Viktor tesz bejelentéseket 2019.02.08 11:18

A legfontosabb döntéseket Orbán Viktor vasárnap fogja ismertetni. Egyet tudok mondani: az ami most történik, az egy döntéshozatali folyamat része - jelezte.

Az adórendszerben is egyre nagyobb kedvezményeket kaphassanak azok, akik dolgoznak és gyermeket is nevelnek

- ismertette a tárcavezető a célokat konkrétumok megjegyzése nélkül.

A természetes reprodukciós arányszám javult, de még messze van a céltól - mondta.

A legfontosabb uniós feladat 2019.02.08 11:13

A következő időszak legfontosabb feladata a következő 7 éves költségvetés elfogadása lesz - jelezte a miniszter. Ha elfogadjuk azt, hogy mindenki ugyanannyit fizet be, mint korábban, akkor összességében csökken a büdzsé, mert a britek elhagyják az uniót. Ebben az esetben egy ezzel arányos forráscsökkenés valósulna meg, körülbelül egy 10%-os forráscsökkenés. Ez az egyik lehetőség - mondta.

A másik lehetőség, hogy növeljük a befizetéseket és ezt Magyarország vállalja, ebben az esetben az elosztható torta nem lesz kisebb - mondta a miniszter.

A visegrádi országok egy dolog ellen tiltakoznak, de szélesebb körben a kohézió barátai sem támogatják, hogy a brit kilépésből következő negatívumoknál nagyobb visszavágásokkal járjon a következő 7 éves költségvetés. Ezért a jelenlegi tervezet elfogadhatatlan

- ismertette.

Szerdán kormányülés volt 2019.02.08 11:11

Ezekről számol be a miniszter. Azért nem tegnap volt a tájékoztató, mert a miniszterelnök Pozsonyban volt csütörtökön, ahol a V4-ekkel és Angela Merkellel tanácskozott a migráció kérdéséről. A kormány 50 millió eurós támogatást biztosít Marokkó számára a többi ország mellett.

Gulyás Gergely kormánydöntéseket ismertet 2019.02.08 11:06

Várhatóan konkrét gazdaságpolitikai intézkedéseket nem mond el a tárcavezető tekintettel arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében várható azok bejelentése.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium