Előfizetői tartalom

A héten meglépik Amerikában, amire sokan várnak

Portfolio
Az amerikai Federal Reserve (Fed) és az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése kerül a figyelem középpontjába ezen a héten. Az EKB minden bizonnyal nem hoz meg újabb lépéseket, a Fed azonban várhatóan megemeli a kamatszintet. Az is kiderül, hogy az amerikai jegybankárok szerint milyen ütemben folytatódhat a szigorítás.

Csak néhány kevéssé fontos makrogazdasági adat lát napvilágot a hét első felében, amelyek mérsékelten befolyásolhatják a piaci hangulatot. Ezen a héten ugyanis minden tekintet az Amerikai Egyesült Államokra szegeződik. A jegybank szerepét betöltő Federal Reserve szerdán szinte biztos (több mint 95%-os valószínűséggel), hogy 25 bázisponttal megemeli a kamatot, ami így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés