Előfizetői tartalom

A kínaiak kavartak be az észak-koreai csúcstalálkozóba?

MTI
|
Portfolio
Egyre valószínűbbnek látszik, hogy a Donald Trump által konfrontatív kommunikáció kíséretében lemondott észak-koreai csúcstalálkozó valójában a másik fél miatt hiúsul meg, és az amerikai elnök csak a méltóságát védve előzte meg Kim Dzsong Un készülőben lévő hasonló lépését. Erre utal egy friss vélemény is: csütörtök este egy televíziós interjúban James Stavridis az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisa azt állította, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó terve azért omlott össze, mert Kína kihátrált mögüle.

A tengernagy - aki korábban a NATO szövetséges fegyveres erőinek európai főparancsnoka volt, jelenleg pedig a Tufts egyetem dékánja - az NBC televíziónak adott interjújában úgy vélekedett: Kína bátorította arra Észak-Koreát, hogy lépjen vissza a tárgyalásoktól, Phenjan az elmúlt napokban ezért nem reagált az ismételt amerikai kapcsolatfelvételi kísérletekre. Stavridis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés