Előfizetői tartalom

A nap ábrája ez a vörös térkép

Portfolio
Az időskorúaknak a munkaképes korúakhoz viszonyított aránya egy fontos demográfiai mutató, ami kifejezi, hogy milyen erőfeszítésébe kerül egy társadalomnak gondoskodni a rászorulóiról. Minél magasabb ez az mutató, arányaiban annál több idősről kell a munkaképes korúaknak gondoskodni. A látványos térképre nézve megérthetjük, hogy ez a demográfiai probléma (egyelőre) a fejlett világot sújtja.

Időskorúak aránya a munkaképes korúakhoz viszonyítva (%)Forrás: GeoFredAz ábrát nézve nem meglepő az a jóslat, hogy 80 év múlva Afrikában közel annyian fognak élni, mint Ázsiában, a többi kontinens együttes részesedése a világ népességéből pedig már jóval korábban 20% alá szorul.Kapcsolódó cikkünk2017.07.11Látványos ábrák arról, hogyan válik nyugdíjas szanatóriummá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés