Előfizetői tartalom

A németeknek összejött az, amiről Magyarország csak álmodozik

Portfolio
Zuhanó államadósság, teli államkassza, dübörgő gazdaság: röviden így jellemezhető a német gazdaság nagyon erős tavalyi éve. Öt éve még 80% körül járt Németország bruttó GDP-arányos államadóssága, tavaly viszont 65% alá esett a mutató, a költségvetés pedig immár negyedik éve többletes, két komoly eredmény, ami miatt Magyarországnak is van miért irigykednie rá. Egy szó, mint száz: Németország nagyon rákapcsolt 2017-ben, és egyelőre nem úgy tűnik, mintha szándékában állna visszavenni a tempóból.

Erős a gazdaságLegutóbb 2011-ben volt erősebb éve a német gazdaságnak, mint tavaly. Bár a negyedik negyedéves GDP-adatokat egyelőre nem ismerjük, a német statisztikai hivatal a közelmúltban nyilvánosságra hozta előzetes becsléseket tartalmazó éves gazdasági körképét, amelyből kiderült, hogy 2017-ben (éves átlagban) 2,5%-kal bővült a GDP (a szezonálisan kiigazítatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés