Előfizetői tartalom

A szabadságnak ára van!

Plósz Dániel, MNB
Skóciában szeptember 18-án tartják az Egyesült Királyságtól történő elszakadásról szóló népszavazást. A voksolás még nem tűnik lefutottnak: a kutatások többsége szerint a teljes lakosság körében az igenek vannak relatív többségben, várhatóan azonban a bizonytalan szavazók dönthetik el a szavazás végeredményét. Az önálló skót állam létrejötte számos kérdést vet fel, amelynek megoldására egyelőre még csak tervek születtek. Egy biztos: elhúzódó szétválás esetén nehéz időszak vár az új skót kormányra és az önálló skót gazdaságra.

Skócia 307 év után hagyhatja el az Egyesült Királysággal alkotott politikai uniót, amennyiben a bannockburn-i csata 700-adik évfordulóján megrendezésre kerülő népszavazáson az igenek kerülnek többségbe. Az esetleges szétválás legalább két évig vagy még annál is tovább tarthat, ami bizonytalanságot jelent az újonnan születő európai államban. A bizonytalanságot tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés