Előfizetői tartalom

A számok, ami miatt a kormány aggódhat

Ha csak a fő számokat nézzük az Európai Bizottság Magyarországról szóló téli előrejelzésében azt hihetjük, hogy minden a legnagyobb rendben. A költségvetési folyamatokban azonban vannak figyelmeztető jelek: a strukturális egyenlegünk ugyanis látványosan romlik, ami az alacsonyan tartott deficit fenntarthatóságát és az adósságcsökkentés sikerességét kérdőjelezi meg. A kormánynak azonban még van ideje ezen töprengi, ha csak az uniós külső kényszert nézzük.

Nem minden szám szép Első ránézésre nagyon szép kilátás rajzolódik ki Magyarország számára az Európai Bizottság téli előrejelzéséből. A főbb makrogazdasági mutatók esetében alig találunk olyat, amit rontott volna a tavaly őszi prognózisához képest: jobb lehet picivel a gazdasági növekedés, alacsonyabb lehet a munkanélküliség, alacsonyabb szinten alakulhat az államadósság.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés