A Szkripal-ügy miatt szankciókat léptet életbe az USA Oroszország ellen

2018. augusztus 8. 21:36    
nyomtatás
 
Az Egyesült Államok vizsgálata megállapította, hogy az orosz kormány idegméreggel támadta meg korábbi ügynökét és annak lányát Nagy-Britanniában - jelentette be Heather Nauert, a Külügyminisztérium szóvivője.


Az Egyesült Államok szerint ezzel a lépéssel Oroszország megszegte a vegyi és biológiai fegyverekkel kapcsolatos nemzetközi megállapodást, saját állampolgára ellen ilyen jellegű támadást hajtott végre.

2018.03.22 15:22 Kimondta a brit miniszterelnök: Oroszország megtámadott minket

Az USA ezért augusztus 22-től szankciókat léptet életbe Oroszországgal szemben. Első lépésként megtiltja, hogy az amerikai vállalatok Oroszországba nemzetbiztonsági szempontból érzékenynek számító termékeket exportáljanak. Három hónappal később lépne életbe a szankciók második része, amennyiben Oroszország addig nem ad biztosítékot arra, hogy a jövőben nem alkalmaz hasonló eszközöket, illetve beleegyezik az ENSZ vizsgálatba.

A második szakasz tervezett lépései igen drasztikusak, az Egyesült Államok a diplomáciai kapcsolatok leértékelését, az Aeroflot USA-ba való repülési jogának felfüggesztését, valamint szinte az összes export és import megvágását helyezte kilátásba.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium