A vártnál gyengébb amerikai munkaerő-piaci adat érkezett

2018. december 7. 14:50    
nyomtatás
 
Novemberben 155 ezerrel bővült a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági szektorban - derült ki a ma közölt hivatalos statisztikákból. Ez elmaradt a 200 ezres piaci várakozásoktól. A munkanélküliségi ráta közben 3,7%-on, fél évszázados mélyponton stagnált.


A Reuters elemzői konszenzusa alapján 200 ezres foglalkoztatás-bővülésre lehetett számítani az Egyesült Államokban, ehhez képest a 155 ezres adat negatív meglepetést okozott. Az októberi számot 250 ezerről 237 ezerre, a szeptemberit 119 ezerről 118 ezerre módosította a statisztikai hivatal.

A vártnál gyengébb amerikai munkaerő-piaci adat érkezett


A munkanélküliségi ráta közben 3,7%-on stagnált, ami közel 50 éves mélypontot jelent. Az aktivitási ráta szintén nem változott, továbbra is 62,9%-on áll.

A vártnál gyengébb amerikai munkaerő-piaci adat érkezett


Az éves béremelkedési ütem a várakozásoknak megfelelően szintén nem változott, 3,1%-on maradt novemberben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium