Előfizetői tartalom

A világ végre kifelé tart a gödörből, de nagyon kell vigyázni a buborékokkal

Portfolio
A világgazdaság idén végre elkezdhet kimászni a gödörből, 2010 óta ugyanis először fordul majd elő, hogy a globális GDP gyorsabb ütemben bővülhet, mint az azt megelőző évben - mutat rá az OECD márciusi Economic Outlook elemzése. Azért nem minden szép és jó: az éveken át extrém alacsony tartott kamatok és a jegybankok eszközvásárlási programjai veszélyes, buborékközeli állapotokat teremtettek a részvény- és ingatlanpiacokon, ezért a leginkább érintett országok döntéshozóinak nagy körültekintéssel kell kezelnie a pénzügyi stabilitási kockázatokat, különben csúnya fordulatot vehet a javuló világgazdasági növekedési sztori.

A 2008-as válság óta folyamatosan csökkent a világgazdaság növekedési üteme, emiatt egyre többen tartottak attól, hogy a világ egy alacsony növekedési csapdába kerülhet, ahonnan nagyon nehéz lesz kimászni. Donald Trump hatalomra kerülésével ugyanakkor nemcsak a piaci szereplők, hanem nemzetközi szervezetek is optimistábbak lettek a növekedési kilátásokkal kapcsolatban,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés