Előfizetői tartalom

A világgazdaság még gyorsul, de a törökök már fékeznek

MTI
Gyorsult a növekedés a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoportban a második negyedévben. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hétfőn közzétett jelentése szerint április-júniusban az előző negyedévhez képest 1,0 százalékkal bővült a bruttó hazai termék (GDP) a világgazdasági szintű GDP-érték több mint 80 százalékát előállító csoportban. Az első negyedévben még 0,9 százalékos növekedést mértek.

Jelentősen gyorsult a GDP-növekedés üteme Japánban, ahol az első negyedévi 0,2 százalékos visszaesést 0,7 százalékos emelkedés váltotta. Az Egyesült Államokban 0,5 százalékról 1,0 százalékra, Oroszországban 0,4 százalékról 0,9 százalékra, Kínában pedig 1,4 százalékról 1,8 százalékra ugrott fel a növekedési ütem. Jelentős volt viszont a lassulás Törökországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés