Előfizetői tartalom

A kormány beadta a derekát Brüsszelnek - Esnek az olasz kötvényhozamok

Portfolio
Miután tegnap Guiseppe Conte olasz miniszterelnök brüsszeli látogatása után közölte, hogy a kormány kész 2,04 százalékára csökkenteni a jövő évre tervezett költségvetési hiánycélt, az olasz állampapír-piaci hozamok ma jelentős eséssel reagáltak. Az olasz 10 éves hozam két és fél hónapos mélypontra került, ezzel párhuzamosan pedig az olasz-német hozamkülönbözet is hetek óta nem látott szintre csökkent.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök tegnap este Brüsszelben bejelentette, hogy az Európai Bizottsággal történt egyeztetést követően készek a jövő évre tervezett 2,4%-os költségvetési hiányt 2,04%-ra csökkenteni.Kapcsolódó cikkünk2018.12.12Conte jelezte, az olasz kormány kész csökkenteni a jövő évi hiánycéltAz olasz vezetés ezzel szeretné lezárni azt a hetek óta tartó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés