Előfizetői tartalom

A történelem egyik legsúlyosabb hiperinflációjába sodródik Venezuela

MTI
|
Portfolio
Jövőre 10 millió százalék is lehet az infláció Venezuelában - közölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden. Ez a világtörténelem valaha mért ötödik legsúlyosabb hiperinflációjának felel meg, azonban ilyen tempóban hamar felkerülhet a harmadik helyre. A második világháború utáni hazai hiperinfláció első helye azonban egyelőre nincs veszélyben.

Legfrissebb előrejelzésében az IMF az idei évre 1,37 millió százalékos inflációval számol Venezuelában a júliusban várt 1 millió százalék helyett. Nem hivatalos adatok szerint a szeptemberi infláció 488 865 százalék volt éves összevetésben, ami 1973 óta a legmagasabb. Hivatalos adatot évek óta nem közöl a venezuelai kormány. A jövőre várt 10 millió százalékos áremelkedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés