Előfizetői tartalom

275 milliárdnyi be nem fizetett adót hajtott be a NAV

MTI
Az adóhatóság tavaly 190,6 ezer adószakmai vizsgálatot végzett, melyek 122 ezer adózót érintettek. A feltárt adókülönbözet meghaladta a 274,5 milliárd forintot, a kivetett szankciók összege 208,6 milliárd forintot tett ki - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett, a hivatal tavalyi tevékenységét ismertető Bulletin 2018 kiadványból.

A NAV ismerteti: a hivatalnál egyre nagyobb szerepet kapnak a valós idejű, célzott vizsgálatok. Kevesebb ellenőrzéssel, központosított kockázatelemzéssel és új szolgáltatások - például a kiemelt adózók előzetes értesítése, a támogató eljárás vagy az adótraffipax - bevezetésével hatékonyabban biztosíthatók a bevételek. Csökkent az ellenőrzéstípusok száma, középpontba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés