Előfizetői tartalom

A NAV-testvér figyel téged: számlák milliói érkeznek az adóhatósághoz

MTI
Augusztus 14-ig mintegy 7,5 millió számla érkezett az adóhivatalhoz, és több mint 272 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe. Az új szisztémával az egyszerűsítés és az adminisztrációcsökkentés mellett eredményesebbé válhat a csalások felderítése is, jelentősen - akár tíz százalék alá is - csökkenhet az adóelkerülés mértéke - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek.

Varga kifejtette: Magyarország nemcsak a néhány újításnak minősülő, online rendszere miatt szolgál mintául az Európai Unióban, hanem azok hatékony alkalmazása miatt is. Az új technológiai eszközök ugyanis önmagukban még nem oldják meg az adócsalás, adóelkerülés problémáját, ehhez szükséges a gyors kockázatelemzés, valamint az azonnali és célzott intézkedés is.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés