Adóellenőrzéssel kedveskedik a NAV karácsonyra

2018. december 5. 08:51    
nyomtatás
 
Számos megyére kiterjedő karácsonyi ellenőrzéseket indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az adóhatóság fenyőfaárusokat, henteseket és játékboltokat vizsgál - számol be a Magyar Idők.


A különféle kereskedelmi helyszíneken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei is megjelennek az esztendő utolsó hetei ben, igaz, nem vásárlási céllal - írja a alap.

Az ország számos megyéjében tartanak ellenőrzéseket decemberben a helyi igazgatóságok
- mondta lapnak a NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője. Kis Péter András azt is hozzátette, hogy a hivatalnokok elsősorban azt vizsgálják meg, hogy az érintett vállalkozások átadják-e a nyugtát, a számlát a vevőiknek, de kíváncsiak arra is, hogy a kereskedők megfelelően használják-e online pénztárgépüket, ahogy az sem mellékes, hogy a gazdasági szereplők bejelentették-e alkalmazottai kat.

Adventi vásárokon, piacokon, kitelepüléseken, de különféle üzletekben és bevásárlóközpontokban is felbukkanhatnak a NAV-osok, akik az úgynevezett szezonális árucikkeket kínáló vállalkozásokat ellenőrzik.


Így például
  • a fenyőfaárusoknál,
  • a hal- és húskereskedőknél, valamint
  • a játékot, szaloncukrot és édességet

áruló gazdasági szereplőknél kerülhet sor adóhivatali vizsgálódásra.

Zalában, Vasban, Nógrádban, Komárom-Esztergomban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Békésben tartanak karácsonyi ellenőrzést a NAV helyi emberei. A vizsgálatok részleteiről mindig tájékozódhatnak az érintettek a NAV adótraffipax oldalán.

"Az adótraffipax nem egyéb, mint egy folyamatosan frissülő tájékoztatási felület, amelyen a hivatal adott esetben részletekbe menően számol be arról, hogy a közeli időkben mikor, hol és mit ellenőriz" - magyarázta a szóvivő.

Adóellenőrzéssel kedveskedik a NAV karácsonyra

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény a budapesti Szent István téren 2017. december 18-án. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium