Előfizetői tartalom

Áfacsökkentést szorgalmaznak a szállodák

MTI
Noha folyamatosan bővül a turizmus, és a hazai szállodák mostanra régiós viszonylatban is több helyet léptek előre versenyképességben, az európai viszonylatban is magas, 18 százalékos magyarországi áfakulcs rontja a piaci szereplők jövedelmezőségét - mondta a pénteki Magyar Időknek Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Kifejtette, hogy a jelenlegi adókulcs a csökkentett áfakörbe tartozik, ugyanakkor az Európai Unió 28 tagállamában az átlagos áfakulcs 10,98 százalék. Huszonnégy tagállamban alacsonyabb kulcs van érvényben a szálláspiacon, mint Magyarországon - mondta Könnyid László, kiemelve, hogy a nemzetközi versenyképességünk múlik azon, mekkora adótétel terheli a turisztikai szolgáltatásokat.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés