Előfizetői tartalom

Amire nem sajnálja a pénzt a kormány jövőre!

Adócsökkentés, folytatódó életpályamodellek, brutálisra hízó közmunkaprogram, magasabb nyugdíjkiadások - ez alapján sejteni lehet, hogy kik járnak jól a 2016-os költségvetéssel. Az oktatásra és egészségügyre szánt források azonban lényegében stagnálnak jövőre. Bőven jut pénz azonban állami beruházásokra, számításaink szerint három nagy keretből összesen 340 milliárd forint mehet ilyen célokra és az adókedvezményeket is érdemes megvizsgálni. Mindemellett a kormány egy méretes tartalékkal támogatta meg a jövő évi büdzsét és a 2%-os hiánycélt.

Szerdán Varga Mihály benyújtotta a 2016-os költségvetésről szóló törvényjavaslatot, melynek főbb számai alapján azt mondhatjuk, hogy megalapozott dokumentumot tett le az asztalra a kormány. Gyors elemzésünkben azt is bemutattuk, hogy jövőre a költségvetés honnan szedi össze bevételeit és mindezeket milyen szerkezetben költi el. Most azt vizsgáljuk meg, hogy a főbb állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés