Előfizetői tartalom

Egyetlen hivatalos "számlagyár" lehetne az egész országban

Portfolio
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak komolyan fontolóra kellene vennie egy ingyenesen használható, egységes online számlázó rendszer kialakítását - véli Szebeni Dávid közgazdász, a Corvinus Egyetem oktatója. A kormányzati portál segítségével külön program letöltése nélkül, formailag kifogástalan számlákat állíthatnának ki a számlaadásra kötelezettek, külön számlázó program megvásárlása nélkül. Belépés és a szükséges adatok kitöltése után a számlafájl nyomtatható formában már a rendelkezésünkre is állhatna. Erről tettünk fel néhány kérdést a Budapesti Corvinus Egyetem óraadójának.

Portfolio.hu: Informatikailag mennyire megvalósítható ez a javaslat? Szebeni Dávid: Az ötlet nem utópia, a piacon már láthatjuk, hogy a megvalósításhoz adott a technológia, az adatbiztonságot pedig a NAV biztonsági szabványai garantálnák. A rendszerbe való belépéshez a gazdasági alanyok meglévő és bejelentett ügyfélkapus regisztrációjukat használhatnák. Természetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés