Három ábra arról, miért vonul most harcba Orbán Viktor

2019. február 10. 08:55    
nyomtatás
 
Gyerekszületés, termékenységi ráta és népességszám. Ezekben kell áttörést elérnie a kormánynak, ha demográfiai fordulatot akar végrehajtani. Ennek érdekében várhatunk ma a miniszterelnöktől újabb családtámogató intézkedéseket. Most csak három ábrát villantunk fel.


Erős mondatok


Hónapok óta azt hangoztatja a kormány, hogy a népesedési fordulat érdekében új családtámogató intézkedésekre van szükség. Orbán Viktor tavaly novemberben fogalmazta meg a figyelmeztető jövőképet:

A magyar népesség folyamatosan csökken, és csak matematikai egyenlet és számítás kérdése, hogy az ember lássa: ha ez így megy tovább, a magyarok el fognak fogyni. És Arany Jánosnak az a verse, miszerint Istennek nem lesz több magyarja, nem egy abszurd felvetés, hanem matematikailag jól belátható folyamat.


"Nem tudom pontosan, miért de valahogyan kevesebb gyereket vállalunk, mint ami a közösség fenntartásához szükséges lenne" - mondta akkor.

Hozzátette: egy olyan Magyarországot látok magam előtt, ahol egyetlen fiatal sem változtatja meg eredeti terveit az anyagi nehézségek miatt.

Látványos ábrák


A kedvezőtlen demográfiai folyamatokról rendszeresen beszámoltunk a Portfolio-n. Most három ábrán csupán annyit villantunk fel, hogy melyek lesznek azok az adatsorok, melyben a kormány látványos fordulatot kíván elérni.
  • Élveszületés:

    Három ábra arról, miért vonul most harcba Orbán Viktor

  • Termékenység:

    Három ábra arról, miért vonul most harcba Orbán Viktor

  • És népességszám:

    Három ábra arról, miért vonul most harcba Orbán ViktorCímlapkép forrása: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium