Előfizetői tartalom

Késésben a NAV új csodafegyvere? Itt a figyelmeztetés

Portfolio
Július elsejétől újfajta kötelezettséget kell teljesíteniük a vállalkozásoknak, elektronikus adatokat kellene küldeniük a számlázó programokból. A szükséges rendelet azonban még meg sem jelent, így senki sem tudja, hogy miről és hogyan kell adatokat szolgáltatni. A BDO Magyarország adótanácsadó cég szerint szükség lenne a határidő kitolására vagy türelmi idő alkalmazására.

Új kötelezettségként idén július 1-jétől valamennyi számlázási funkcióval rendelkező programmal kibocsátott számla adattartalmáról elektronikus adatszolgáltatást kell teljesíteniük a számlakibocsátóknak, amennyiben egy belföldi adóalanyra legalább 100 ezer forintnyi áfát hárítanak át. Egyelőre azonban sem az adatszolgáltatás módja, sem annak előírt pontos tartalma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés