Előfizetői tartalom

Kiderült: hatalmas adócsökkentésre készül a kormány

A kormány pár nappal ezelőtt beterjesztette a Parlamentnek a 2015-ös költségvetési törvényjavaslat fejezeti indoklásait és ebben szerepeltette a középtávú kitekintését. A kormány ebben a 2016-2018-as évekre nézve közzétette a költségvetés főbb bevételi és kiadási sorait, és ebben találunk egy óriási újítást is. Ennek értelmében 2016-tól létrejön az "adócsökkentési és fejlesztési alap" és a jelenlegi kormányzati ciklus végére elérné a 600 milliárd forintot. Vagyis a kormány úgy számol, hogy - az alapfolyamatokból fakadóan - 2018-ra rendelkezésre fog állni egy jelentős puffer, amit több célra is felhasználhat. Úgy, hogy közben zajlik a Paksi Atomerőmű-beruházás.

Érdekes sorok Leleplezte saját terveit a kormány, vagy legalábbis a jövő évi költségvetéshez napokban benyújtott középtávú kitekintés számai sok mindent elárulnak a kabinet 2016-2018-as költségvetési és adópolitikai elképzeléseiről. A legérdekesebb táblázat mindezek közül az államháztartás 2014-2018-ra vonatkozó mérlege (a táblázatokat lásd: cikkünk végén)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés