Előfizetői tartalom

Retteghetnek a csalók: hozzányúl a kormány az egyik csodafegyveréhez

Még több tranzakcióra akar rálátni a kormány, ezért az év közepéig minden automataberendezést regisztrálni kell az adóhivatalhoz. A kiterjesztés után például az autómosó, parkoló, szórakoztató (flipper), gyerekhintáztató eszközök, masszírozó székek automatáinak adatait is ismerni fogja a NAV. Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára lapunknak hangsúlyozta, hogy az automaták adóhivatali bekötése példaértékű az egész Európai Unióban, a megoldás iránt komoly a nemzetközi érdeklődés. Azt is megtudtuk, hogy jelenleg hány automatára lát rá a NAV, és hogy mekkora üzlet ez az automatákat szolgáltató cégek számára.

Ha a számok jönnek, menni kell tovább az útonHa a központi kormányzat idei első két havi részletes bevételi adataira pillantunk azt gondolhatjuk, hogy hátra is dőlhetne a kormány, ugyanis néhány főbb adónem esetében csak úgy ömlik a pénz. Az idei január-februári hónapokban ugyanis a központi költségvetésbe tervezett bevételi előirányzatnak a 18%-a már beérkezett, tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés