Előfizetői tartalom

Szinte csak Trump Amerikája előzte meg a magyar adócsökkentést

Portfolio
2018-ban átlagosan kevesebb adó és járulék terhelte a legfejlettebb gazdaságok lakóinak jövedelmét - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet évente összeállított Taxing Wages idei összeállításából. A részletekből az is kiolvasható: az egyedülálló munkavállalók adóéke Magyarországon csökkent az egyik legnagyobb mértékben tavaly, nemzetközi összehasonlításban azonban még mindig magas az így számolt adóterhelés.

Az OECD minden év tavaszán publikálja Taxing Wages című kiadványát, amit azért övez komoly érdeklődés, mert nemzetközileg összehasonlítható adatokon keresztül mutatja be az egyes országok adóterhelését, a munkajövedelmek tekintetében. A 2018-as adatokat összesítve azt látjuk, hogy tavaly kis mértékben ugyan, de csökkent az adóék a 2017-es szintekhez képest. Az adóék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés