Előfizetői tartalom

Többsebességbe kapcsolt Európa

Portfolio
Úgy tűnik, a növekedés és az infláció hiánya egy "többsebességes" Európa kialakulását vetíti előre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a gazdasági növekedés és a munkanélküliségi ráták is eltérően alakulnak az egyes euróövezeti országokban. Mindemellett a deflációs félelmek csak tovább borzolják a kedélyeket, ráadásul a deflációs várakozásokat az olajár-csökkenés inflációra tett hatásai is felerősítik. A Pioneer Alapkezelő mai sajtótájékoztatóján Pálinkás Ervin részvénypiaci stratéga többek között a piacokon végbemenő fontosabb folyamatokról beszélt, kiemelve az amerikai, európai és japán monetáris lazítások főbb hatásait és azok eredményeit.

A nagyobb jegybankok monetáris lazításáról és annak eredményeiről összefoglalóan az alábbi fontosabb momentumokat lehet kiemelni: Japán A japán jegybank még 2003-ban jelentette be a monetáris élénkítést, de ennek reálgazdasági hatásai időben elnyúlva jelentkeztek. Mivel azonban a válság elsöpörte a japán QE addigi eredményeit, ezért a jegybank ismételten monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés