Előfizetői tartalom

Uniós feketelista készül az adóparadicsomokról

MTI
Az adócsalásnak és adókikerülésnek nem szabad gyakorlattá válnia, ennek érdekében készülne egy uniós pénzügyi feketelista, amelynek részleteiről egyeztettek a gazdasági és pénzügyi tanács szakpolitikusai - mondta el Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke, euróért és szociális párbeszédért felelős biztos a gazdasági és pénzügyi tanács (Ecofin) brüsszeli ülését követően kedden.

Dombrovskis elmondta, mivel az unió számos országának magas rangú vezetője és számos vállalata érintett a Panama-botrányban, az Európai Unió hatékonyabb fellépést sürget az illegális vagy tisztességtelen adózási gyakorlatokkal szemben.Elmondta: az uniós szakpolitikusok egy közös, uniós feketelistát terveznek az adóparadicsomokról, kiegészítve a nem együttműködő joghatóságokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés