Előfizetői tartalom

Aggályos lesz a hazai infláció, de még a jogrendszerünk is elégtelen

Portfolio
Az Európai Központi Bank (EKB) konvergenciajelentéséből kiderült, hogy Magyarország esetében aggályos lehet a jövőben az inflációs konvergencia fenntarthatósága. Ráadásul hazánkban még a jog sem felel meg maradéktalanul a jegybanki függetlenségre és a monetáris finanszírozás tilalmára vonatkozó követelményeknek. Nekünk még távoli, de Litvánia már jövőre csatlakozna az euróövezethez - noha az EKB szerint, náluk is vannak megválaszolatlan problémák. A jövőben felzárkózódó országnak ugyanis szintén meggyűlhet a baja az inflációs konvergenciával, hiába annyira nyomott náluk is az árindex.

Az Európai Központi Bank (EKB) a mai napon közzétette 2014. évi Konvergenciajelentését, amelyben értékeli azokat az eredményeket, amelyeket az Európai Unió nyolc tagállama a Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) megvalósítására vonatkozó kötelezettségei teljesítése során elért. A jelentés nem pusztán a gazdasági konvergenciát vizsgálja, hanem az integrálódás jogi követelményeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés