Előfizetői tartalom

Aggódik az OECD a fejlett gazdaságok halmozódó államadóssága miatt

Portfolio
Aggasztónak tartja a fejlett ipari gazdaságok államadóság-tömegének növekedését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). A fejlett piaci térség országai alkotta szervezet tanulmányában hangsúlyozza, hogy az alacsony kamatokkal jellemzett környezet hozzájárult a magas államadósságok és államháztartási hiányok fenntarthatóságához a legutóbbi pénzügyi válság óta eltelt időszakban, ám a viszonylag kedvező szuverén finanszírozási környezet nem feltétlenül marad fenn állandósult jelleggel a piacokon.

A szervezet kimutatása szerint az OECD-tagországok összesített szuverén adósságállománya a 2008-ban mért 25 ezer milliárd dollárról mára 45 ezer milliárd dollárra duzzadt, és a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság-ráta tagországonkénti OECD-átlaga 73 százalék. Az OECD előrejelzése szerint a szervezet tagjai az idén 10 500 milliárd dollár új hitelfinanszírozást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés