Előfizetői tartalom

Aggódik az EKB

Portfolio
Összességében demokratikus irányba mozdult el az új jegybanktörvény akkor, amikor az elnöktől a monetáris tanács irányába delegált feladatokat, ám a az új jegybanktörvény-javaslatból kiolvasható belőle a függetlenség kárára történő befolyásolás szándéka - nagyjából így összegezhető az Európai Központi Bank véleménye a benyújtott jogszabályról. A helyzet érdekessége, hogy az intézmény még csak nem is a végső szöveget látta, ugyanis a vélemény olyan (üdvözlendő) részletekre is utal, amelyek végül nem kerültek be a tervezetbe.

Sok a változás Az Európai Központi Bank megismétli az MNB-törvény gyakori módosításaival kapcsolatos korábbi észrevételeit. A központi banki függetlenséggel összefüggésben: a központi bankra vonatkozó jogi keretnek a központi bank működéséhez szilárd alapot kell biztosítania. A Monetáris Tanács tagjainak jelölési eljárása, illetve az MNB döntéshozó testületeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés