FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Akkora álhírt leplezünk le a bérekről, hogy a fal adja a másikat

Portfolio
Futótűzként terjed a hír, hogy Romániában már többet lehet vásárolni a minimálbérből, mint Magyarországon, és hamarosan mindenféle összehasonlításban jobbak lehetnek nálunk. A tévében, rádióban, és vacsora közben is arról van szó, hogy a román minimálbér idei 30%-os emelése olyan nagy volt, hogy simán elhúznak mellettünk. Mielőtt azonban összecsomagolnánk, és elindulnánk keletre, lássuk inkább a tényeket!

Miből adódik a tévedés?Az egész régióban jelentősen nőnek a minimálbérek az elmúlt években, amiből valóban kiemelkedik a román növekedés. Az Eurostat friss adatai szerint 2018-ban 408 euróra nőtt a havi bruttó minimálbér Romániában, a 30%-os emelkedéssel pedig valóban tekintélyt parancsol, hiszen Magyarországon "mindössze" 8, Lengyelországban pedig 5%-kal növekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés