Alaposan megemelik a képviselői fizetéseket

2018. július 13. 07:37  english version   
nyomtatás
 
Tavasszal még arról szóltak a hírek, hogy 1 millió forintra emelik a képviselői alapfizetést a parlamentben, úgy tűnik azonban, hogy ennél valamivel kevesebbel is beérik a honatyák. A benyújtott törvényjavaslat szerint a tiszteletdíj 200 ezer forinttal, 948 ezer forintra emelkedne - írja az Index.


A jelentős illetményemelés híre még áprilisban pattant ki, akkor egymillió forintos illetményről szólt az értesülés. A Fidesz-frakció akkor közleményt adott ki, miszerint "nincs napirenden a képviselők bérének emelése."

Az előzetes hírekhez képest valamivel kisebb lesz az emelés, de így is jelentős. Az Index azt írja, hogy ezek után a képviselők bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, de a különböző tisztségekkel ez jóval feljebb is kúszhat.

Az alapfizetéshez képest a frakcióvezetők dupláját, a frakcióvezető helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék, ha pedig valaki a törvényalkotási bizottság tagja, esetleg más bizottságban is benne van, akkor még ennél is több pénzt vihetne haza.

A fizetéshez igazított lakhatási támogatás is arányosan emelkedik, ennek összege a tiszteletdíj negyede.

Ezen felül a képviselők havi kerete is jelentősen emelkedik, a listáról bekerültek a havi fizetést kapják meg, az egyéni kerületek győztesei ennek a dupláját.

Júniusban egyébként a miniszteri fizetéseket is megemelték.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium