Előfizetői tartalom

Alig nőnek az árak Németországban - Begyújthatja a rakétákat az EKB

MTI
|
Portfolio
Augusztusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a németországi infláció a júliusi három havi csúcsról a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön közzétett előzetes adatai alapján. Az alacsony infláció újabb okot ad az Európai Központi Bank számára, hogy lazítsa a monetáris kondíciókat.

A Destatis előzetese szerint a fogyasztói árak augusztusban 0,2 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest és 1,4 százalékkal emelkedtek 2018 augusztusához képest. Júliusban 0,5 százalékos volt a fogyasztói árak emelkedésének havi és 1,7 százalékos az éves mértéke. Elemzők a ténylegesnél magasabb, 1,5 százalékos inflációt vártak augusztusra 0,1 százalékos árindex-csökkenéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés