Előfizetői tartalom

Amerika-ellenes szövetséget akarnak a kínaiak létrehozni az EU-val

Portfolio
Vezető kínai tisztségviselők igyekeznek nyomást gyakorolni az Európai Uniós döntéshozókra egy Amerika-ellenes szövetség létrehozása érdekében, hogy közösen vegyék fel a harcot Donald Trump kereskedelmi háborút szító tevékenységével szemben - értesült a Reuters. A hírügynökség szerint a kínaiak először egy kemény hangvételű, közös közlemény kiadását sürgetik, amelyben elítélnék Trump kereskedelempolitikáját, később pedig jöhetne a Kereskedelmi Világszervezet előtti közös fellépés. Az együttműködésért cserébe a belső piacuk megnyitásával kecsegtetnek.

Az elmúlt időszakban EU-s tisztségviselők többször is találkoztak Brüsszelben, Berlinben és Pekingben magasrangú kínai döntéshozókkal, köztük a miniszterelnök-helyettessel, illetve a kínai állam első számú diplomatájával, akik szövetséget ajánlottak az EU-nak az egyre inkább elmérgesedő kereskedelmi háborús helyzetben. A kínaiak állítólag felajánlották, hogy még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés