Előfizetői tartalom

ÁSZ: Kérdéses, hogy szükség van-e Költségvetési Tanácsra

Portfolio
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke szerint kérdéses, hogy a gazdasági helyzet normalizálódásával szükség van-e továbbra is a fiskális fegyelmet független testületként vizsgáló Költségvetési Tanácsra. A KT nem kapta meg a vétójogot, amiről eredetileg szó volt, így fogatlan oroszlánná vált - mondta Domokos László a Magyar Nemzetnek adott interjújában -, a Számvevőszéknek több joga van, a zárszámadáson is számon kérheti a közpénzek felhasználását.

Jobb véleménnyel van a benyújtott költségvetésről az Állami Számvevőszék a Költségvetési Tanácsnál és az MNB-nél is. Domokos László a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott a Költségvetési Tanácsról: a független testületet a válságra való válaszlépésként hozták létre. Kérdéses, hogy szükség van-e ilyen intézményre, amint a gazdasági helyzet normalizálódik. Domokos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés