Előfizetői tartalom

Átkerült egy mandátum - Változott a tegnapi eredmény

Portfolio
Magasabb feldolgozottsági szintet láthatunk a valasztas.hu weboldalon, ennek hatására pedig immár bizonyos, hogy a kormánypárt kétharmados többséget szerzett. A határon túli magyarok voksai ugyanis 134-re lökték a Fidesz-KDNP mandátumainak számát a korábbi 133-ról. A mandátumot a Jobbiktól "vették el". Ezzel eldőlt, hogy a következő ciklusban kétharmados többséggel kormányozhatnak.

A parlamenti patkó most így néz ki:Forrás: valasztas.huA leadott szavazatok 98,96 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint így alakult: FIDESZ-KDNP: egyéni választókerület: 91, országos lista: 43, összesen: 134 mandátum, a parlamenti mandátumok aránya: 67,34 százalék. JOBBIK: egyéni választókerület:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés