Előfizetői tartalom

Az amerikai álom haldoklik: megdöbbentő ábrán a szomorú igazság

Portfolio
Richard Baldwin, a Genfi Egyetem professzora, valamint a CEPR (Centre for Economic Policy Research) kutatóintézet elnöke egy nagyon beszédes ábrát osztott meg a Twitteren. Erről leolvasható, hogy nem tévednek nagyot azok, akik szerint az amerikai álom haldoklik, vagyis az egyén társadalmon belüli vagyoni pozíciójának javulása önerőből egyre kétségesebb.

My nomination for saddest, but most insightful chart of the year. pic.twitter.com/zDKuhGoTpZ— Richard Baldwin (@BaldwinRE) 2017. december 31. A függőleges tengely azt a valószínűséget ábrázolja, hogy egy adott személy élete során magasabb jövedelemre tesz szert, mint szülei (vagyis feljebb lép a társadalmi létrán), míg a vízszintes tengely azt mutatja, hogy az egyén milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés