Előfizetői tartalom

Az autóipar húzza a magyar ipari termelést

Portfolio
Idén februárban éves összevetésben 5,8%-kal nőtt a magyar ipari termelés mind a nyers, mind a kiigazított adatok szerint, így az idei első két hónap átlagában 5,6%-os a bővülés, azaz lendületes évkezdésről beszélhetünk. A KSH adatai alapján az látszik, hogy a feldolgozóipar termelése 5,9%-kal nőtt februárban, amelyen belül az egyharmados súlyú járműipar teljesítménye 17%-kal szárnyalt. Nem túlzás tehát a címben is megfogalmazott állítást használni, igaz óvatosságra adhat okot, hogy a nagyrészt exportra szánt járműgyártás kapcsán az új megrendelések éves szinten kissé csökkentek, miközben a belföldi megrendelések 10%-kal ugrottak.

A KSH adatközlésének főbb pontjai:Idén februárban havi alapon a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított ipari kibocsátás 0,3%-kal csökkent - ahogy az a múlt héten már megjelent előzetes adatok óta ismert. Az ipari export februárban 7,9%-kal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva. A feldolgozóipar exportértékesítésének több mint felét képviselő két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés