Előfizetői tartalom

Az egész EU-ban kirívó a magyar népességfogyás

Portfolio
2016. január 1-jén az Eurostat előzetes becslései szerint az egy évvel ezelőtti 508 millióról 510 millió fölé emelkedett ez Európai Unió népessége, a növekedés azonban kizárólag a migrációnak volt köszönhető. Az EU története során először fordult az elő, hogy a halálozások száma meghaladta az élve születésekét. Magyarország elég rossz helyen áll a népesedési folyamatokat tekintve, nálunk csak Bulgáriában volt gyorsabb a természetes népességfogyás.

Az Eurostat előzetes becslései szerint a 2015. január 1-jei 508,3 millióról 510,1 millióra nőtt az Európai Unió népessége, ami összességében 3,5 ezrelékes növekedést jelentett.A 28-ból 17 tagállamban bővült a lakosságszám, arányaiban a legnagyobb pozitív változást Luxemburg (23,3 ezrelék), Ausztria (14,4 ezrelék) és Németország (11,8 ezrelék) könyvelhette el. A lista...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés