Előfizetői tartalom

Az IMF szerint ez csak részmegoldás

Portfolio
Bár az IMF vezetője, Christine Lagarde pénteken üdvözölte az EU-csúcs eredményeit, úgy tűnik, maradéktalanul mégsem elégedett a szervezet. A csütörtök-pénteki uniós csúcson elért megállapodás a szorosabb gazdasági integrációról a helyes irányba tett lépés volt, de nem teljes megoldása az euróövezeti adósságválságnak - jelentette ki vasárnap Olivier Blanchard, a Nemzetközi Valutaalap kutatási igazgatója az MTI tudósítása szerint.

Egy tel-avivi üzleti konferencián Blanchard arra a kérdésre, hogy az európai politikusok különböző nyilatkozatai okozták-e a piacok hektikus mozgását, Blanchard úgy nyilatkozott, hogy a piaci hullámzás nagy része eredt ebből. A vezető közgazdász az amerikai gazdasági kilátásokkal kapcsolatban elmondta: véleménye szerint az amerikai gazdaság jövőre nem lesz olyan erős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés