Előfizetői tartalom

Az NGM elárulja, hogyan jött össze a rekordnövekedés

Molnár István, Pénzügyminisztérium
|
dr. Várpalotai Viktor, NGM
A múlt héten megjelent adatok szerint a magyar gazdaság 12 éve nem látott növekedési teljesítményt mutatott fel 2017-ben. Az elért eredményekben jelentős szerepet játszott a Nemzetgazdasági Minisztériumban kidolgozott és a kormány kezdeményezésére 2016 novemberében megkötött hatéves adó- és bérmegállapodás, amely a versenyképesség és termelékenység javítására fókuszálva új lendületet adott a növekedésnek. A jelen írás a megállapodást megelőző helyzetértékelést és a javaslatokban kitűzött célokat is felidézve értékeli a 2017-es konjunktúrafolyamatokat.

Az alábbiakban Molnár István és Várpalotai Viktor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársainak írását közöljük. Mint minden évben, a gazdaság 2017-es várható teljesítményével kapcsolatban is számos elemzés, előrejelzés fogalmazódott meg. Visszanézve a várakozásokat elmondható, hogy a márciusi hónapot alapvetően még visszafogott növekedési prognózisok jellemezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés